Bajsar som en elefant

Äter som en varg och bajsar som en elefant. Det är vår kommunpolitiker det. Han som sett till att den rika kommunen jag arbetar i ligger på plats 281 av 290 i hela Sverige när de jämfört hur lärartätheten är per 100 elever. Det är kanske inte konstigt att vi lärare på skolan går mer och mer på knäna, försöker hålla humöret uppe tillsammans med kollegorna, medan rektorerna vimsar omkring och vi blir mer och mer förvirrade. Jag tror inte det finns en enda lärarsambo som tycker vi jobbar för lite eller ens i närheten mindre än våra 45h/v. Vi hinner inte ens med idag och så ska de försöka få över oss alla till 40h/v men det är ju när eleverna är i skolan vi har häcken full, att då hinna med all för-efter-samplanering-underarbete-adminstration-samtal till föräldrar på 5h mindre per vecka är ett skämt. Och de som går med på det, alltså de få som tydligen inte jobbar sina 45h idag, får 1500 kr mer i lönehöjning. Vi som ligger 5000 - 10 000 kr efter övriga landet på motsvarande akademiska utbildningar.

Det här yrket har blivit ett skämt ur många synvinklar, ändå fortsätter jag för att jag tycker det är ett av landets viktigaste yrken och när jag får träffa elever och kollegor är jag glad och stolt över hur vi sliter tillsammans och försöker trycka in lite framtid i ungdomarnas kroppar. 

Efter utbildningen till marknadsekonom valde jag istället lärarbanan. Hur många gånger har man råd att sadla om med ny utbildning. Jag borde ha ett jobb som jag lämnar då jag går hem eller då tiden tagit slut.

Tänk att få jobba med friskvård för vuxna, eller med kläder och mode eller till och med djurpyssling...eller så får befruktningen gärna ta sig snart =D

 Kommentarer
Postat av: Susanne

Den är slut så idag så får jag nog hitta på något nytt experiment... :PVet inte för jag tittade inte efter... Det är nog något som fåglarna har dragit ut ur soporna skulle jag tro...Håll i dig men idag så är det inget att se på dumburken! Jag får nog lov att kika på en film istället... ;)Ha en fin helg!!

2010-05-08 kl.10:38:11
Hemsida / Blogg: http://zuzibuz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Hemsida / Blogg:

Kommentar: