Det finns hopp för de förutfattande människorna

Igår när jag kom till bilen och satte nyckeln i dörren och vred om, låste jag bilen. Mitt i Göteborgs city en tvärgata till de två kyrkliga uteliggarhärbärgena lyckades jag hitta en parkeringsplats på soponsdagen. Beredd på det värsta i bilen, vi brukar ju titt som tätt ha övernattare i sopförrådet, fann jag till min förutfattade förvåning (kan man ha sådan?) att allt var orört och till och med bananen fått ligga kvar på sätet och rattkryckan låg i fred, bredvid på golvet och mina lakritsromber låg undangömda i handskfacket.


Håll käften

Värstingutbrott för ingenting, hormonspel (min teori) eller så har det varit lite mycket på jobb senaste (Prinsens teori). Här rök pennor (haha farligt) men mitt yrke gjorde att jag kunde sikta ofarligt. Ibland får Prinsen kväva stora skratt när jag får humörutbrott. Skitprins!

Eleverna på skolan sa just i veckan att de ALDRIG sett mig arg, men att ett storasyskon sett mig arg en gång då kontrollen brast och fjärrkontrollen flög i golvet efter ett års provokation. Men jag tycker att jag är arg varje vecka, men tydligen uppfattar eleverna bara min snälla sida. En elev utgör dock ett undantag, omdömet om mig i sin IUP på ämnet. Vad har du lärt dig? -Jag har lärt mig att om jag (kille) och Y (tjej) bråkar blir Prinsessan arg på mig. Prinsessan tycker bättre om tjejer än killar. Där har jag inte riktigt lyckats med genusperspektivet.  

Nationella provens profiler ska skrivas och de 175 utlåtandena som motiverar deras omdömen. 60 barn i matematik är ingen lek. Långa jobbdagar 8-21.30 och nästan bara hem och vända efter Lärstilsföreläsningen igår.

Min lärarpraktikant med lärarmamma har redan alldeles för mycket frånvaro och kanske inte är lämplig eller redo. Påstår sig inte trots 2,5 år på lärarhögskolan kunna eller behöva planera en lektion samt kan välja själv när hon ska vara närvarande eller titta på hästar eller sticka till London istället. Välkommen till verkligheten. Nu får hennes handledare ta över då jag ryckt in i sista sekund.

Rektorerna ska äntligen granskas av Skolverket, deras ledarförmåga, harkel vilken då? Plötsligt i ett nafs ligger det luntor med handlingsplaner i våra skåp, plötsligt ligger papper om internationella kontakter framme som vi aldrig sett förut och så denna munkavel och håll-käften-attityd-annars och vi får bara säga bra saker när vi nu ska intervjuas hotade den naivaste av våra rektorer med på personalrummet. Kommunen är inte helt känt för högt i tak, i rakt nedstigande led gäller det även på mitt arbete. Alla utom en enda lärare har valts ut till intervjuer, men varför ska rektorerna själva välja bland oss - diskriminering.Ny friluftsdag i Hälsa smäller jag ändå upp själv mitt i allt på Valborg. Med resultatet i hand och 350 elever som roddades runt av våra äldsta elever på ett utmärkt sätt kan jag känna mig nöjd.

Prinsen kommer sörja Andra Avenyn, det är han som kan alla namnen på rollfigurerna på mina såpor.

På Första Avenyn idag var det svårt att komma fram och hem med bilen för att hitta en parkering. Den satans
Cortégen fick dagens regn och skrämde de små söta fiskmåsarna här på taken.

Imorgon bär det av mot ett 1 aprilstängt Köpenhamn, ganska bra tajmat ändå.

All sol till dig!


Han hann hem han

Ja men se där ja, Prinsen hann hem från SM i Stockholm och så var det kanindags igen.

Idag ska jag förfira min födelsedag med härliga tjejer på Brunch på Incontro. Det blir mycket mat nuförtiden. Lunch på Hill´s golfklubb igår, middag på indiska fina Zajka på kvällen och brunchen idag då. Tur jag milar på min CrossTrainer varje dag annars hade jag rullat bra.

Klorna är klippta på den gladaste men också ivrigaste av alla hundar, tovarna är borta från lejonets man, Prinsen åter på golfbanan och jag snart på väg.

Nu skickar jag en kram till mina tre besökare =) Hood, Zuzibuz och Terese. Tack för besök och peppande ord, uppskattas mycket.

Prins på SM och jag lossar ägg - eller inte?

Jag förstår mig inte på mig själv.

Lagom till Prinsen fick ta bilen till Stockholm och SM istället för flyg skulle det vara dags för ägglossningstider här hemma. Jag försöker knipa för att inte droppa ägget - går sådär.

Tempar och åker upp och ner som en riktig kalmartrissa. Apoteket har ingen basalkroppstermometer och därmed inte jag heller, men från 36,2  36,4  36,5  36,7  36,4 igen  36,5 igen  36,6 nytt  36,4 igenigen och idag 36,8 oooups och inga andra tecken som jag brukar få förutom att någon skar mig lite snabbt i magen med en kniv igår och ny migrän idag. Jag hann inte ens med ett ägglossningstest brukar ägga runt 15:e trodde jag och inte 12:e och enligt temperaturen skulle ägglossningskalaset redan vara över.Kalmartrissor, man frestas att stava dem med stort K, men inte skriver jag falukorv med stort F.


Världens bästa

Jag har världens bästa mamma!
Jag har världens bästa sambo!
Jag har världens sämsta huvud...ligger mest raklång sedan en vecka och väntar på att det onda ska försvinna.
Jag har två sköna svägerskor på sambons sida som jag gärna träffar.
Jag har en härlig svägerska som jag inte får träffa för min underliga bror?! En svägerska som tycker mamma och jag är en härlig konstellation.

Avslutar med en passande historia;

Rune tog med sig hela familjen,inklusive svärmor, till Jerusalem  på semester.

Andra semesterveckan dog Runes svärmor. Han kontaktade konsulatet och hörde sig för om möjligheten att transportera hem kroppen.

- Det går att ordna, men det blir dyrt sa konsuln. Närmare bestämt 50.000 kr. Men om ni väljer att begrava henne här blir kostnaden en tiondel .

Rune funderade en stund men sa att han var villig att betala pengarna för transporten.
- Ni måste vara fäst vid er svärmor, sa konsuln.

- Nja, svarade Rune, det är väl närmare så att jag känner till en person som begravdes här i Jerusalem för många år sedan .

På tredje dagen återuppstod han och den risken vill jag jävlar i mig inte ta.  


Mammorna tjänar ju sämre

Ska mammorna alltid vara hemma med barnen då barnen blir sjuka?

Eleverna tog ställning och flyttade sig tysta, en liten hand åkte upp som förklarade varför det inte kunde vara något alternativ.

-Mammorna tjänar ju sämre därför måste de ju vara hemma.

Jaha, jaså det gör de kanske...men jag visste också att det inte var så där jag jobbade. Den högst betalda som bor i kommunen är just en mamma till en av våra elever.

Jag fortsatte, eftersom eleven höll fast vid sin åsikt. Om två vuxna har samma jobb då, en man och en kvinna och de utför likadant jobb ska de inte ha lika mycket betalt då. Ta pilot som exempel.

Eleven: -Ja men det GÅR ju inte. Tjejer kan ju inte vara piloter!

Sedan kom vi in på vilka fler yrken som bara kvinnor respektive män kan ha. Och vilks sysslor kvinnor respektive män ska utföra i hemmet. Och jag hoppades att de aldrig blev singlar.

Tur, eller kanske synd att de inte ser hur vi har det här hemma där mannen lagar mat och dammsuger och tjejen spikar och byter däck på den egna bilen och fixar den i alla fall till verkstaden, byter lampor, fixar det halvtekniska.

Och hur ser det ut i barnens rum, vilka fäger är det där tro och vilka leksaker finns det?

Här bor min;

 
lilla dotter och               här min lille son....

Hur ofta ser de pappa gråta? 

I skolan diskuterar vi idag att och varför vi behandlas olika som killar och tjejer.

Hur ÄR typiska tjejer och typiska killar? Vilka skillnader och likheter finns? Vad behöver tjejer/killar bli bättre på?

 

Sonens nya jacka och dotterns nya pyjamas


Hur är du när du är med tjejer/killar?

Hur ser det ut hemma hos dig och dina föräldrar? Vem gör vad och hur finns det skillnader på pappa/mamma?

Här lägger sig pappan tidigt och mamman sent och mamman går upp först och tränar sedan sköter alla sig själva.

Snipp Snapp Slut så var genus-sagan slut.


Dagarna före och livet med

Dagarna före ÄL och väntan dagarna efter ÄL.

Livet med migrän och livet utan, men helst utan som just nu är extra mycket med.

Dona - fixa överleva en extra hektisk jobbvecka efter lov som aldrig blev lov som jag hade behövt men inte hade chans att få i realiteten. Och så går kommunpolitikern åter igen ut i pressen med att försöka muta för att vi ska få höjd lön OM vi hoppar på förslaget som på pappret säger kortare arbetstid då inte ens dagens minst 45h/v. räcker, men kom ihåg inga utvecklingssamtal efter 08.00 eller innan 17.00 och kanske varsin dator för att utföra alltmer adminstrativa uppgifter som stjäl vår kvalitetstid från barnen. Det är nu vi får skörda att vi kämpade lite till under läsåret på vår fritid för att fler skulle lyckas nå målen som egentligen med åtgärderna skulle ramlat ut, det är nu hälsan tar slut. Men vi offrade inte barnen, vi gjorde inte det...vi offrade bara oss själva. 


I alla fall kaninerna lyckas...

Skam den som ger sig. Som tröst åker jag på SPA, fast det hade jag ju gjort ändå haha.

När tempen rasade och jag fick ännu ett värstingmigränanfall så förstod jag att det var som jag misstänkt. Tog kudden och la mig på golvet i vardagsrummet efter att ha nässprutat mig nästan till sömns men som sällskap fick jag en lurvig katt och sambons bananskal som han glömde slänga när han vaknade mitt i natten. Med migrännäsa fick jag omtöcknad slira upp och slänga det innan jag skulle försöka sova bort skitmigränen.

Och idag är en annan dag.

Nästa gång det är äggtider sitter sambon i Stockholm och dömer pizza-SM haha eller inte haha. Det går ju knappast att lösa, smita från jobbet i fyra dagar och bo på hans hotellrum. Kollegorna måste ju tro att han har en översvartsjuk sambo och mina kollegor sätter jag mer än vanligt i skiten på grund av det som ska ske på jobbet då.

Igår hämtade vi dyr indisk mat på Zaika, men vilken mat. Den var en riktig höjdare och den flotta restaurangen nästgårds med oss och Avenyn kan varmt rekommenderas.

I G-P stod om kaninerna i Nyköping som i alla fall lyckades göra fler kaniner när taket rasade in av snön. Djurartiklar gör mig skojigt glad. Livet går upp och ner. Igår var sista dagen sambon såg sin mor i livet och medan vi då befann oss på SPA utomlands rann livet ur hans lilla mamma. Varma tankar till henne i himlen.

Med sol och nästan helt utan huvudvärk är dagen en toppendag. Framför mig ligger livet med Prinsen, världens bästa mamma och en SPA-dag. Som sagt var Livets Berg- och dalbana.
Slutat blogga...?

Drottningen frågade idag om jag slutat blogga, hon hade inte sett något nytt inlägg på den gamla bloggen på bra länge nu. Kanske är det dags snart att ge henne den nya adressen, hon vet väl nästan allt om mig ändå. Bytte adress för att en f.d. elev hittat dit som fortfarande har anknytning till jobbet och jag var kanske inte lika glad att hon hittat mig som hon själv...

Idag ljusare utväxt och mindre morotsfärgat, men ändå lite för guldblont. Det är fascinerande hur många gånger man kan färga håret utan att hela kalufsen faller av.

I sista sekund fick jag bokat en makeuprådgivningstid innan presentkortet jag fått av syster gått ut. Det var nog en fin pik på att det var dags för förändring.

Men nu dags för uppräkning. 41 och när jag har gjort 13 till ska jag belöna mig med min favoritefterrätt som förrätt.Men det är ännu ett par timmar bort...

Rattmuff av

Känner mig inte gravid och i övermorgon kan vi nog testa ifall ifall, innan det är dags för SPA-vistelse med mor min.

Förra gången kändes det så mycket i magen när jag tränade både pilates och på crosstrainern min dagliga mil men nu hade jag ont i magen på passet igår bara för att jag ätit skräpmat under dagen och under hela natten fortsatte värken. Skräpmat är verkligen Das Shit haha.

Idag blev det besiktning med väntad utgång, ombesiktning inom en månad. Prinsen och jag är verkligen sämst i världen på bilar. Att inte ens ha kollat positionsljuset innan kändes ju sådär smart. Jag tvättade i alla fall bilen i sista sekund igår, tog bort rattmuffen i farten - för idag är det högvår/sommarvärme och alldeles underbart. Men inte hjälpte den charmoffensiven, jag tror jag kommit av mig.

Strax kommer Prinsen hem på sin vita springare och hämtar upp mig för att leta bildelar - ute i naturen, ja eller någon annanstans kanske.


 

Päronformade och lata spermier

Tecknena känns som bortblåsta och magknipen varje dag börjar gå över. Tempen har inte helt stämt med ägglossningsstickan och nästa ägglossning är sambon borta i tre dagar...

Och när jag tittade på nätet om hjälp till IVF så får man vara högst 37 år!!! Jag ser väl ut som det kanske men inte fasen kan jag backa åldern. Jag med mina dumma blåsor inuti och efter att ha sett Hans och hennes kanske sambons grodyngel är både päronformade och lata.

Det är då skit att man ska ha slösat bort massa år på män som förtryckt och gjort en mindre än jag är och att jag dessutom tillåtit det och vaknar för sent och vill ha barn, gärna två!Ska deppa lite på träningsmilen.

Tjong! 

Ångest av att ta migränspruta i vecka 4

Ångest av att jag var tvungen att ta en migränspruta fast jag kanske kanske är i vecka 4 (v3+2).

Tillbaka ifrån Nangijala Migränlandet igen och har fått vara ute i solen efter att ha legat plakat i 1,5 dagar.

Har lekt Påskhare och delat ut lite påskägg till två mysiga grannpar, en god väns son, sambon, mamsen.

Har du gett påskpresent till någon?


Så här i äggtider

Ja känns likadant som förra gången i vecka fyra, men den här gången tänkte vi inte att det skulle sluta med missfall i vecka 5 igen.

Så här i äggtider passar ju det prefekt som Z. skrev.GLAD PÅSK!

Nu ut på poängpromenad i gamla förorten med hundvalpen som ska hälsa på alla och mor och bonusfar.