Psykbryt

Jag tycker att jag hållit humöret ok hittills men idag fick jag mig ett psykbryt. Tack vare en förstående mamma, omtänksam bonuspappa och stöttande sambo så kom jag till "botten" av ännu en dag närmare förlossningen.

I helgen ökade de jävla (ursäkta) smärtorna på ytterligare, dag- som kvällstid och jag vart helt gråtfärdig.

Kanske kanske att de nya smärtorna försvinner ett par månader efter. Men fram tills dess känns det som om jag behöver hämta kraft, men jag hinner inte det när måstena hopar sig.

Nu finns en omonterad spjälsäng i hemmet, ett dyrt babyskydd är inköpt och varför i hela friden sa ingen till mig vart man kan hyra babyskydd för bara 300 kr hela babytiden!!!

Vi vann en tradera-auktion på en BabyBjörn med ryggplatta igår och den hämtar jag imorgon.

Jag fixar mindre och mindre ranteri varje dag, men hur kan man psykbryta ihop för att man sovit 2 h under natten, suttit uppe och läst i skräddarställning med katten på knät.

Skyndar mig när jag väl rullat ur den trötta sängen, vilket tydligen inte gick så fort. Samlar ihop saker för att vara borta en hel dag. Mamsen skulle ha saker jag skulle komma ihåg från olika ställen i lägenheten - nycklar från mitt lederi, en blus jag har för mycket av, en tidning jag brukar ge vidare och jag skulle ha kläder att sitta både fint och grensle i och hinna lämna bilen i tid. Springer med en drickfrukost (Smoothie) då telefonen ringer och jag saknas på bilverkstaden, ingen bensin i tanken, inget lackstift hann hämtas, alla bildelar som skulle monteras var med och faktiskt jag också - med utsmetat smink mer liknande Ozzy Osbourne än en Prinsessa.

Hämtar bilen, priset hutlöst, vad är inte det om man ska klara sig på 7800 kr tills januari ut. Får skrapa hela bilen, invändigt det är nio graders kyla. Alla inköpta bildelar kvar i baksätet, in på verkstaden för att ta reda på om de gjort något och vad. 

Missade därmed informationen på Mölndals BB, men vet nu var ingången är- Östras information var toppen och kanske räcker det, eller tror ni de har julöppet...öh!

Stiftet upphämtat, pannkakssmet gjord och i pannorna och snart en nyttig pannkaksmiddag som tröst.
Annars är allting fint!  


Skattebetalare det är bara att tacka Prinsessan

Gårdagens morgon blev knapp eftersom fönsterbytargubben lovade att komma halv åtta så vi skulle hinna lämna in bilen i Mölndal klockan åtta och fortsätta vidare upp på Ultraljud nummer tre på Östra men inte hade han kommit ens till åtta.

Bilen hade de missat att skriva in på den bokade servicen, men på Östra hade de som vanligt koll. Bilen tog de in ändå och klonk-ljudet på höger sida berodde på att kräningningshammarstaget höger fram behövde bytas.Massa gele på hela lilla magen och då överläkaren nog hörde att vi borde blunda för att missa könet svepte han över det sprattlande barnet illa kvickt. 2,2 kg barn av valfri sort. Cystan hade inte växt så mycket någon centimeter åt ena hållet, densamma på andra ledden, men eftersom barnet trycker på och har det trångt i den som sagt var lilla magen gör det ont ont ont. Överläkare Sporrong tycker att jag ska hålla mig kvar och välja dem så är de beredda om något skulle inträffa på grund av cystan vid förlossningen.

Jag har också fått karpaltunnelsyndrom på höger hand, sjukgymnasten och jag trodde först att det var annat. Och något supermärkligt i knät som smärtar så fort jag kommer när höger knä och jag som ska träna en del fyrfota - det går inte alls just nu. Trampar dock på 5-6 km om dagen på crosstrainern och mår just då förträffligt. Min bästa sida just nu får väl ändå sägas vara vänstervriden.

Känsliga läsare varnas

Jag tampas med försäkringskassan och är just nu gratis sjukskriven så alla skattebetalare kan tacka och bocka.

Eftersom de på Östra skrev ut Omeprazol mot den nya åkomman magkatarr bör jag undvika att läsa alla skräckhistorier på nätet. Jag särar på mitt dagliga B12-intag och dessa så är risken mindre att effekten tar ut varandra.
Strukturen på Omeprazol, enligt NO-fröken

Då jag var stor som en katt när jag föddes och brorsan som en hund frågade jag igår mamma i bastun vad sjutton hon åt för att göda oss så. Det var mest öl som de då rekommenderade. Jag äter ju i och för sig B12 och lite andra b-vitaminer, har liten mage men hinner väl få upp vikten på 2,2kg-ungen 250 g i veckan vilket borde bli runt 4,2 kg. Men ligger barnets vikt under 5 kg (herregud) så ska det inte vara så stor skillnad på huvudomfånget från 3-4 kg enligt min proffsväninna.


Fula frimärken till F-kassan

Jag gick till Posten som ju inte finns längre, Coop Konsum Avenyn, och skulle köpa fula frimärken som ska iväg till Försäkringskassan. Men det blev åter två ark med fina katter.

Brukar du köpa vilka frimärken som helst eller väljer du?
                                


Grattis min lillasyster

Idag är du bara fjorton år yngre än storasyster. 25 år är nästan jämnt.

Puss och kram från mig, Prinsen och Kolmasken samt Ärtan förstås


Det är en dröm att få träna

när man sovit uselt. Jag och ryggen mår nästan prima ballerina. Idag blev det 5,6 km på min fina dammiga Crosstrainer.

Igår skulle vi kolla kattens vikt eftersom hon i nästan en månad gått på diet. 0,5 kg + !!! Det gick ju fint och jag som bytt till fem gånger dyrare mat och vägt upp vad hon fått äta varje dag. Undrar om hon springer i skåpen och nallar... Kanske åt hon mindre innan, tycker hon var ganska liten i maten och hade oförtjänt stor hydda. Vad lär vi oss då av detta? Banta är skit! Låt kvinnorna se ut som de gör.

Som skulle blivit...Men istället nästan blev...


Nu har du fått beviljat...

då är det bara att ansöka om HP. Men men men var det inte det jag hade gjort och fått beviljad havandeskapspenning för bara 50% av min tjänst, mindre än det jag har idrott med andra ord. Dessutom är ju inte problemet med idrotten störst utan snarare att stå, pyttegå och sitta som är resten av min tjänst på grund av cystan, de förskjutna kotorna och foguppluckringen. Men det som graviditeten orsakat har inte satt ned min arbetsförmåga något, nej just det. Hoppa i min kropp och känn. Igår gick jag ändå hem på 100 % och ny väntan gäller för att se om jag får några pengar alls.

Tre gånger på en månad har jag skickat in löneunderlag och ändå står det varje dag att jag ändrade senast 2008-01 Hur fungerar Försäkringskassans adminstrativa system - egentligen? Jag är imponerad, har fyllt i 2-4-sidiga blanketter måndag, tisdag, onsdag, torsdag den här veckan + tre läkarintyg ett antal gånger - tur jag tog många kopior och ändå är allt oklart för mig för jobbet för F-kassan.

Är det inte bättre man har varsin handledare som när man bli långtidssjukskriven och inte bara valsas runt överallt och ingenstans.

Nu måste jag träna lite för att kompensera mitt stillasittande.

  


Natten i varsin sackosäck på Antenatal

I förrgår började det plötsligt smärta som f-n även på fronten av Prinsessan. Det värkte utan uppehåll precis hela dagen och blev värre framåt kvällen då vi skulle varit på vår andra föräldrautbildningskväll. Världens finaste förlossningskoordinator pratade med mig och gav mig råd...och om det inte blev bättre så fick vi såklart komma in. Kvällen kom och jag fick ringa igen och underbara kooordinator nummer två tyckte vi skulle åka in till Östra specialförlossningsklinik för att kolla att Ärtan mådde bättre än jag.

Väl emottagen till trist väntrum blev vi snart omhändertagna uppe på våning fyra. Söta barnmorska Susanne gjorde CTG på Ärtan som pulsade på i allt från 135-180, Prinsessan fick kissa för att kolla att hon inte hade urinvägsinfektion och ut ur den kraftiga ådern på högerarmen togs lite blod.

Senare under natten kom ännu en barnmorska och frågade om Prinsen ville ha en sackosäck istället för att ligga med sin jacka som en av våra soprumsuteliggare direkt på golvet. Jag fick också en som jag försökte lägga i soffan och lagom till nästa sjok kom igång och smärtade som f-nf-n i magen kom läkaren och konstaterade efter ett antal mangeltryck i magen och uppåt att Prinsessan skulle få pröva på en ny diagnos nämligen magkatarr, tablett, hem och på morgonen mådde hon som just den prinsessa hon är. Till jobbet utan Prinsens vetskap, inget svar i någon av de två mobilerna så Prinsen åkte hem från jobbet för att kolla om vi låg där döda - Ärtan och mamman, men vi jobbade för fulla muggar sin nästnästsista dag på skolan några kommuner bort.

Och försäkringskassan svar på min Havandeskapspenning som skulle börjat i måndags lyser med sin frånvaro. En handläggningstid på två månader var tydligen lite för lite. Under tiden har jag åkt in och ut på akut- och jourmottagningar och hunnit bli sjukskriven heltid medan de skickar ut lönefrågor igen och igen och igen. Varje dag får jag ett brev men inget besked. Kan de kanske samköra sina register hade många nog blivit mäkta imponerade. Jag tjänar inte så varierat från månad till månad i mitt yrke, tycker det känns som om jag har samma lön som för 12-13 år sedan snarare...

Men på Östra finns det änglar och om de inte tagit emot en som de gjorde hade man känt sig mest hyponkondrisk, nu är man lugn och trygg och tacksam över att sådana änglar jobbar på rätt jobb.


 


Jag gillar att gilla

Sittande jobb i tre dagar är en mardröm. Föreläsningar, utbildning och ett evigt individuellt utvecklingsplanskrivande - är den minst roliga delen av mitt arbete.

Sjukgymnasten fortsätter att dominera, nu kör vi på träning som metod och den lugna akupunkturen ligger på vila. Jag gillar min sjukgymnast väldigt mycket, jag har folk runt mig som jag gillar väldigt mycket, jag gillar mycket mycket att skratta dessutom.

Folk runt mig är sjuka. Mamsen nyopererad idag, brorsan tillbaka på Östras smittklinik efter besöket i Tunisien och grannen går på utredning av Sköldkörtelproblematik efter att ha fött fram sin lilla dotter. Jag har tur och håller tummarna för alla.  

Puss och Indiankram