No Happy Mum - en Barbamum

En marknad för vettiga underdelar för gravida finns. Jag mätte min stuss och lår, men blev ingen Happy Mum när byxorna fastnade på låren då det var ett midjemått, jag borde fattat, skulle över rumpan. På mammabrallor saknas ju ofta gylf så ock på mina.Veckan därpå anlände nästa par mammajeans som var HUR stora som helst, då slapp jag i alla fall deppa ihop för att underredet växt till enourmus.


I fredags gick ryggen av

Vad händer? I fredags gick ryggen av och här ligger jag i två delar och kan inte annat. Vecka 25, bara 15 veckor till att stå ut under sa de på Antenatal.

Myomet trycker på i ryggen och efter för mycket stillasittande eller för mycket rörelse har jag vrålgråtont hela tiden. Ja men det är ingen fara sa sjukgymnasten och barnmorskan hör inte av sig så jag an få någon läkartid.

Jag har just haft besök i STORA staden av bästa, lilla systern. Vi vet nu var Avenyn och Vasagatan är placerad kontra vårt hem. Syrran tyckte också att snoken var stor på den stackars Ärtan, det här bådar inte gott. Nu gäller det att ha godluktande saker hemma om några månader när den där ska anlända.

Zumba är förresten inte min grej, det gjorde mig besviken.


Skitskitskitlöner och villkor helt utan rimlighet

Sjukskriven ett par veckor på grund av sjukt orimlig arbetsbelastning. Nu får de fanimej ge sig på jobbet. Klarar mig utan 60h arbete per vecka. Och jag VILL jobba men gärna ha ett liv också - där jag som alla andra hinner handla, sova, leka med vänner, träna och kan skratta och inte gråta på väg hem från jobbets 8-20 jobb varje dag och direkt hem till högen med böcker att rätta, enkäter att sammanställa, planeringar att göra, IUP:er att skriva.

Javisst herr Folkpartist och Moderat är det toppen och fint med våra STORA klasser där alla elever är inbakade idag och assistenterna helt försvunnit och med elever som inte alltid har möjlighet/kompetens att nå skolverkets mål, de har diverse diagnoser och skulle behöva enskild undervisning och alla ska få det individuella serverat, då alla har olika lärstilar.

Sedan ska vi tampas med föräldrar som själva gått i skolan och VET hur det fungerade då med katederundervisning som på den gamla goda tiden då man lärde in statisk kunskap som snart föll i glömska istället för att idag lära sig hur och var man lär och får med sig användbar livskunskap och inte bara kan rabbla huvudstäder och vokalramsor.

Varför inte skriva in betyg från knatteålder också, så ungstackarna vet att de är misslyckade tidigt då de ännu inte mognat - det borde inte räcka med ett ordentligt och ärligt underlag i IUP:n - en bokstav är mycket bättre och en stämpel på att du verkligen inte är godkänd och aldrig kommer att bli, men kom igen det kan ju bara bli bättre - om du kämpar lite för det är väl med lust du lär efter att ha fått stämpeln!?

Och idag har de blå bestämt att betygsliknande omdömen ska sättas men de ska inte vara jämförbara från skola till skola, inte ens från ämne till ämne eftersom alla ska sitta på sina egna kammare och formulera kriterier, matriser, lokala pedagogiska planeringar i varje moment. Vi lärare kan målen, gör dem gärna tydliga för föräldrar och såklart elever. Vi gick i Högskolan 4,5 år till efter våra obligatoriska och tillästa gymnasieår och för det har vi fått skitskitskitlöner, skitarbetsbelastningar som varje år ökar och skitvillkor som hela tiden försämras, men inte vill och kan vi drabba barnen det är inte de som röstar så istället jobbar vi ihjäl oss för deras skull. Men nu har jag visst inte bara mig själv att tänka på och utan att blinka tänker jag inte fortsätta köra ihjäl mig. Inkompetent och oförstående ledning fattar ingenting av hur de kör oss rätt in i väggen genom att inte våga protestera mot det som inte håller. Ja, oj så det kan gå när vi måste dra ner "lite".   

Oj, visst lite tjurig idag så här dagen innan dagen.


Att gå till val är din plikt och skyldighet och rättighet förstås! 

Det kan bara bli bättre

Har köpt en TJOCK luftmadrass och kan därmed sova lite längre stycken i taget, säkert det dubbla med sömn. Känner mig nästan utvilad på 4-5h.Men förkyld blev jag så det står härliga till och vilka medel kan man ta emot skiten - inte särskilt mycket. Näseblod blöder jag lätt i vanliga fall så ingen nässpray fungerar. Sköljer näsan med saltvatten två gånger om dagen som vanligt. Feber brukar jag inte vara så känslig för men mot mina vanliga 36,3 grader känns plötsligt 38,5 oerhört mycket. Hostan gör att jag nästan föder Ärtan och det var ju inte riktigt dags än. 
 
Snart vänder det för det kan bara bli bättre!!!


Jag får köra in själv till förlossningen

Igår blev nämligen prinsen av med sitt körkort då han kört mot gulrött. Inte nog med att en halv barnvagn gick åt i avgift, utan körkortet blev indraget i 3-4 månader.Härligt med en säljare utan bil och jag hade väl helst sett att jag slapp handla varje gång i fortsättningen också, gissar att han inte gör det på den töntiga moppen han fick inhandla för ännu en barnvagns värde.

Så jag börjar förbereda mig på att djupandas så jag lugnt an köra in själv och baxa upp mig i förlossningssalen.

Nyss hemkommen från gravidyoga. Jag hoppas Ärtan gillar toksång för passet avslutades med 11 minuter sjungande och gungande meditiation.I förrgår vecka 22 kände jag Ärtan sparka för första gången, 3 gånger på raken när jag skulle sova och väckte då prinsen. Ärtan är rädd för Prinsen och vägrade ge sig tillkänna.

Igår fick jag lyssna på hjärtljudet på Ärtan som inte kunde ligga still.

I nästa sekund fick jag samtal från läkaren och sjukgymnasten jag äntligen efter 2 månaders ryggont skulle få komma till. Besöket inställt, läkaren sjuk, jag inte inskriven de kommer inte ringa igen. Så fungerar det inte på mitt jobb. Gråtfärdig efter lite-sömnen så jag kände att jag bara får ge upp att få sova någonsin igen och bara bita ihop. Hoppas cheferna håller sig långt borta resten av tiden, annars kan det bli farligt.

Bajs och 666

FET PÅ MITTEN
Vecka 22 och jag ser bara lite fet ut kring mitten, mage - rumpa - lår. Skulle behöva ett sådant pass min kollega berättade att hon varit på utan att veta att MRL stod för just dessa tre kroppsdelar.

MAMMANEDERDELAR NÅGON
Någon som har rekommendationer på vart man hittar byxor, kjolar till överkomliga priser som inte ser trökiga ut. HM är ju enda vanliga kedjan som tycks ha mammakläder kvar och utbudet är inte jätteenormt. Det blir många byten på mornarna, för jag hatar att vantrivas i kläder.

YOGA-LATES FÖR GRAVIDA UTAN GRAVIDA
Imorgon startar mitt Yogalates-pass där 20 anmält sig och ingen tycks vara gravid...Kunde till slut inte med att fråga om de var gravida, då frågan tycktes väcka stora undringar haha. Alltså blir passet Yogalates-pass för gravid ledare och annat löst folk. Pirrigt!

DUBBELFIKA
Idag har jag fikat med min killkompis M och sedan också min sambo, så nu är jag mätt på fika i alla fall idag.

SVÄNGANDE HUMÖR - BAJS OCH 666
Humöret på förmiddagen var inte att leka med. Jag skrev jättefina mogna ord i ett sms till min sambo som återigen slarvat bort alla sina nycklar och lyckats spara ihop till en mastodont-tvätt utan att själv se till att vara hemma. När jag skulle slänga in nästa tvätt hade någon tagit maskinerna så jag fick med nylackade naglar snabbt slita ner den våta tvätten och hänga den överallt i lägenheten. Nu hänger här blöta kallingar på hela TV:n - med silvrigt nagellack på.SÖSTRA MI FIXAR OM MIN PRINSESSDESIGN
Jag kommer få en värstingfin blogg när lillsyrran fixat klart.