Har du hånglat...

Åtminstone en halv vecka ska jag ge icke-träningen en chans att låta bli att äta upp min rygg på natten.Sista turen med båten för den här sommaren på torsdagen som var höst, sommar, och avslutades under svarta moln i båt, med vantar på. Sjöräddningen kom och tittade till oss medan Prinsen höll på att kolla om lanternorna överhuvudtaget levde.Igår hade luften gått ur bilen så där stod jag på väg till jobbet. Och händiga vi får väl lösa det med luft på burk.

Idag är det eventuellt fix med säng, en spottande Wassermaxx, inköp av järntabletter, inlärning av nytt Yogalates-program innan kvällens kräftskiva. Det ska bli godare än roligt.Nu vet alla mina elever om att jag försvinner i januari, de flesta blev glada och började applådera. I sista gänget frågade någon om jag hånglat...haha. 
Fyrlingar

Jag gick in till chefen med de fyra ultraljudsbilderna vi fick i tisdags och berättade att vi skulle ha fyrlingar i januari. Han stod bara som en fågelholk innan han gratulerade.


Snodd bild, jag har ingen scanner gott folk.

Vilket liv det är där inne kanske för att jag hade tränat 5 km en halvtimme innan. Barnmorskan var världens sötaste den här gången.

Sprattel och box, sträcka ut tungan, det var inte lätt att få en bild av rackarn. Hon såg vad det var men vi fattade inget, förutom det är en sprattelgubbe/gumma. Och hur kan man inte känna att det sparkar när det inte görs annat? Fast det är kanske när det gör ont i sidan. Sprattel tycks inte gilla när jag ligger på höger sida och själv gillar jag inte att ligga på någon sida alls för det gör förbannat ont att sova.

De två första långdagarna på jobbet gick som på räls och jag gäspade inte ens, sedan kom koman och jag kunde knappt hålla mig vaken på en dunderbra föreläsning samt när jag skulle köra hemåt. Igår sov jag verkligen HELA dagen 22-10 med massa avbrott och sedan fortsatte vi sova till 14. Har aldrig hänt!

Planerna som gick upp i rök

Idag skulle vi köpa ny madrass så jag får sova någon gång och dessutom kolla ny större bil, då fastnar sambon med sin viktiga lagade men trasiga båt ute på ön för att färjan inte går tillbaka förrän alla affärer stängt.


Vad behöver köpas innan?

OK, du som varit med förr - vad för något bör man ha köpt innan det är dags?

Jag vill knappt en skriva det, känns lite väl avlägset ännu...

vagn
bilstol (babyskydd är det samma sak?)
skötväska
säng av lämpligt slag
skötbord
filt
amningstjosan
blöjor sägs komma i ngt sorts startpaket på sjukan
våtservetter
tvättlappar
salva
olja

Uäh, det här känns verkligen fjärran och inte alls spännande.
Är det bara jag och min granne som känner likadant?


Kan inte sova sedan en månad - hur gör man?

OK är det meningen att det ska vara så här? Ska jag inte få sova ens innan ett skrikknyte har anlänt? Inatt blev jag helt gråtfärdig efter att i en månad haft sjukt ont i ryggen varje natt (utom två). Men när jag är uppe och struttar, tränar, går, sitter står mår jag prima ballerina - OM jag inte spunnit mig till huvudvärk genom att inte sova och snurra som en spole hela natten.

Jag behöver tålamod med båda elever och rektorer på måndag när jag ska börja jobba. Då räcker inte 2-3 h sömn, ens för mig.

Ge mig råd du gravid-sömnexpert!

Det lustiga är att jag ska stå och hålla föreläsning om hur viktig sömnen är i början av terminen för 450 elevers föräldrar...  


Lakritsstopp =(

Vem har kommit på att lakrits inte är tillåtet varje dag under graviditet längre, inte ens 50-70 g. Suck!Ska nu försöka få sovhuvudvärken att ge med sig så jag kan baka till min grannes och min fika.

Får inte bli någon Käckkaka då till oss två tjocksmockar.


Lite vanligt vardagsgnäll

Kom tillbaka till ICA där jag flashade mig förra veckan och idag höll jag byxorna på.

Hur gör alla stackars ensamstående kvinnor förutom att pumpa handlingsmuskler?
Var är min bärhjälp när man behöver den? 25 kg mat och jag åkte hem i den skrangligaste av bilar. Väldigt vad den låter nuförtiden. Ska bytas innan en miniprins(essa) anländer.

Är ingen Tradera-drottning i alla fall. Håller på att bli av med kläder och parfym för en hel oförskämd krona,
kunde ju lika gärna slängt sakerna i ja varför inte Mölndalsån så hade jag sluppit packa in och skicka deras fynd.

 

Nu ska här handlas lök på Konsum Avenyn för inte stod det på listan. Den som tar sista saken skriver upp det. Den rutinen tycker jag är kanon både på jobb och hemma, men det tycker inte min kockprins är något att stå efter. Det är bättre jag får gissa. Jag blev ju glad när jag gissat att äggen var slut och så skulle resten av varorna in i kylen och där fanns de kvarvarande äggen på sin nya plats så nu har vi ännu fler ägg. Varför ha samma sak till varor, matprylar, bestick osv - när det går att variera?! Jaja, Prinsen och jag är inte lika mycket mer än i humorn.  


Naket

Nu är det frågan vilka fönster gubbarna skulle fixa från utsidan idag och under hela veckan...Kan ju vara trevligt att veta i vilka fönster man inte ska hoppa omkring naken, vilket man annars ganska skyddad kan göra fem våningar upp.

Tänkte träna juuu. Och här inne är varmt så det står härliga till.Och kanske ta en tupplur.


Bästa sovställningen!


Flashing

Och så avslutningsvis en liten humörhöjare.

Hade jag varit tretton hade jag sjunkt genom jorden, men nu vart det ju lite kul ändå.

Den där bullen i ugnen trycker på blåsan rätt så ordentligt och när vi anlände till Göteborg från Båstad kilade jag in på ICA:s inte så fräscha toalett. Ännu en anledning att inte stanna där inne alltför länge... 

Jag hade på vägen ner svidat om till kort kjol och linne, det var en varm skön dag.

Ut kommer jag och någon karl stod på vänt, jag kikar ner mot kjolen och kollar att allt ser ok ut. Får efter några steg ett infall att kolla även baktill och märker till karlarnas förtjusning att där inte alls var ok. Den slinkiga kjolen hade fastnat i trosan och jag försökte snabbt fixa missödet men fortsätter att kliva vidare in i affären. Tror att kjolen är ok men får noja och kollar en gång till för säkerhets skull och den sitter fortfarande delvis fast.

Vilka smajl jag fick av karlarna som plötsligt fanns överallt längs vägen in i affären där sambo väntar. Kinderna hettade nog röda en stund till medan jag berättade för sambon om vad jag sysslat med.

Drottningens första fråga var, du hade väl inte string på dig...?!

Alltid roar man några i några hundra meter.

 

Jag kommer inte jag ska ta livet av mig tills dess...

Det är spännande att ha en sådan farsa, han får inte epitetet Kungen, det kan Drottningens sambo få istället. Det är Drottningsambon vi kommer kalla morfar.

I torsdags skulle vi samla ihop La Familia. Jag valde ställe efter vad som skulle passa farsans aptit, det vill säga omättlig. Jag bad brorsan som ändå av märkligt dåligt samvete träffar honom ibland att meddela tid och plats. Vi sände även ett vykort till farsan. Som läget var då skulle han minsann inte komma för tills dess skulle han ha tagit livet av sig. Jag struntade i att ändra antal eftersom det hela tiden ändrade sig. Och där gick man och undrade hur många vi skulle bli...

Eller vi visste att hoten brukar vara tomma, men man vet ju aldrig. På natten drömde jag lik förbaskat om farsans hot.

På ett sätt är det positivt, vi båda, har exempel på hurdan man inte bör vara som förälder. Det är inte barnen som ska ta hand om sina föräldrar. Det är inte de som hela livet från pytteliten till vuxen, ska se till att man träffas. Föräldrar kan gärna strunta i att titta för djupt i flaskan också. Egoföräldrar som faktiskt bara bryr sig om sig själva går bort.

Ok, hur gick det nu då. Jodå han kom på middagen och var på strålande humör som inget hänt, inget sagts. För första gången fick han betala sin middag själv och trots att vi alla är vuxna fick jag dåligt samvete över både det och att han fick ta sig hem för egen maskin. Den här gången gick och cyklade alla till restaurangen just för att slippa köra alla milen till nästnästa kommun.

Ingen på den sidan har fått veta att jag har en bulle i ugnen, inte farsa, bror, farbror, kusin men de på andra sidan samt på sambons sida vet och känns så mycket närmare.

Båstad rekommenderas

Båstad på sommaren kan rekommenderas, hoppa över tennisveckan då stockholmsbratten vaskar och har sig, men annars så.Ät grym brunch på restaurang Sand.Traska omkring på Hovs Hallar och få träningsvärk i vaderna i minst fyra dagar.Käka på Enehalls pensionat med sina grymma service.Spana in mårdar och småkaniner i massor samt pyttesniglar som åker snålskjuts.

Samla sand i skor och kläder på stranden.

Passa på att äta en rasistisk glass eller skaffa matförgiftning på danska glassbaren eller varför inte både ock?!
 


Ät äppelmarängtårta på Killeröds café, njut av vyn och Sveriges dyrasta svarta kaffe (40 kr).

 

Gå på internationell marknad på onsdagar.

Njut av gammaldags våfflor på höjden på Wåffelbruket.

 

Underbar liten ort att ha en skön semester med sambo eller annan mysperson.