Vad behöver köpas innan?

OK, du som varit med förr - vad för något bör man ha köpt innan det är dags?

Jag vill knappt en skriva det, känns lite väl avlägset ännu...

vagn
bilstol (babyskydd är det samma sak?)
skötväska
säng av lämpligt slag
skötbord
filt
amningstjosan
blöjor sägs komma i ngt sorts startpaket på sjukan
våtservetter
tvättlappar
salva
olja

Uäh, det här känns verkligen fjärran och inte alls spännande.
Är det bara jag och min granne som känner likadant?Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag är för flitig för presenten har inte kommit än... Så jag får vara nyfiken ett tag till... Haha ja en Sylvester Stallone kanske inte skulle vara fel... ;) Vill i alla fall se hans film som har premiär i morgon... :PKraam!!

2010-08-12 kl.19:00:29
Hemsida / Blogg: http://zuzibuz.blogg.se/
Postat av: Terese

Om du går in på Babyproffsen.se (eller till deras butik) så hittar du ett paket endast för gravida där. Det är ett s.k "startpaket" med massor av gratisgrejer. Blöjor, våtservetter, blöjhink m.m. Aldrig fel med gratissaker ;-)Kläder kanske vore bra att ha till bebisen också...hehe. :-DAmningskupor i massor bör man ha (även med sig till BB) då brösten lär läcka massor de första månaderna innan bröstmjölken har stabiliseras.Jag rekomenderar också Avents Bröstpump, superbra. Många bröstpumpar är verkligen usla och gör bara ont att pumpa med, men Avents är väldigt bra! Köp absolut inte apotekets bröstpump, har inte hört någon som har lyckats bra med den. En bröstpump är nog också väldigt bra att ha, många tror inte att de behöver någon men i början när inte mjölken har runnit till kan det vara bra att kanske pumpa lite extra för att få den att komma igång tidigare. Sedan kanske brösten blir så fulla ibland så man måste pumpa ur lite också för att inte riskerar mjölkstockning eller att bara få ont.Babyskydd heter bilstolen som bebisen åker i den första tiden (visserligen finns det några bilstolar som bebisar kan åka i från födseln, men jag rekomenderar inte sån) Genom lanstinget kan man hyra sådana i 9 månader. Oftast brukar man byta ut babyskyddet när bebisen är runt 6-9 månader. Det rekomenderas att man byter till en bilbarnstol så fort barnet kan sitta stadigt då det är säkrare. Sedan köper man en bakåtvänd bilstol som barnet kan sitta i till 4-5 årsålder. När barnet ska vändas framåt så blir det ännu en ny stol, en s.k bälteskudde. Ja det är inte bara det här som du förstår ;-)Blöjor fanns på sjukhuset att få, men alla sjukhus erbjuder inte blöjor. Sedan behövs blöjor i mängder för i början kissas och bajsas det i tid och otid! Det går verkligen åt måste jag säga.Jag rekomdenderar även att ha nappar och nappflaskor köpta och klara. Man vet aldrig om det behövs direkt eller inte och då är det bra att det finns när man kommer hem.Ja det är väl det mest väsentliga tycker jag utöver det du skrivit ner.En annan sak som vi faktiskt har gjort båda gångerna innan barnen kommit, det är att göra ett storstäd här hemma och laga ordning matlådor och frysit ner. Den allra första tiden har man fullt upp med bebisen (även en massa besök) och då kan det vara skönt att bara kunna värma mat istället för att ställa sig och koka ihop något.Ja visst, känns det ganska avlägset ännu. Tiden går så himla fort! Men när man gått över 30 veckor, då börjar det kännas nära!Hoppas allt är bra med er!Kram

2010-08-12 kl.23:03:35
Hemsida / Blogg: http://teresedenrara.blogg.se/
Postat av: Terese

Hej igen!Gick inte att kommentera inlägget nedanför så jag skriver här istället. Har tyvärr inga råd att ge angående sömnen. Jag har sovit uselt under mina graviditeter, särskilt andra halvan av graviditeten. Jag har hört att sömnproblemen beror på att kroppen förbereder sig för vakna nätter, då bebisen väl har kommit. Undrar om det är sant?

2010-08-12 kl.23:08:08
Hemsida / Blogg: http://teresedenrara.blogg.se/
Postat av: FLOOSAN

Vagn kan vara bra och beställa sånt tar tid att få. Startpaket med kläder

Bilstol om ni inte hyr på bb

Säng eller vagga.

Sängkläder

2010-08-15 kl.15:51:58
Hemsida / Blogg: http://blogg.mama.nu/floosan
Postat av: Susanne

http://www.campadre.com/campaigns/178-odd-molly/Odd Molly kläder... ;) Kraam!!

2010-08-18 kl.13:21:47
Hemsida / Blogg: http://zuzibuz.blogg.se/
Postat av: Mim

Vad jag minns fick jag inte något startpaket men kolla med Liberoklubben. Där kan man få ett sådant som man sedan hämtar ut på Lindex (i mitt fall iallafall). Orkade inte läsa jättelånga kommentaren så med risk för upprepning, tjocka bindor till dig själv för man blöder efteråt. Gjorde också av med mängder med alvedon, stygnen var inte så sköna. Amningsbh är rätt bra att ha på en gång, inte kul att åka ut och prova när man redan läcker som ett såll. Badbalja är smidigt, vi hade en på ben så det blev bra höjd att bada bebben.

2010-08-22 kl.21:22:21
Hemsida / Blogg: http://bokmalmim.blogspot.com/
Postat av: Prinsessan på Ärten

Tack för alla tips! Känns som om jag befinner mig i en ny djungelvärld.Kramar

2010-08-23 kl.19:19:35
Hemsida / Blogg: http://prinsessanpaartens.blogg.se/
Postat av: FLOOSAN

Så lite så, man har många frågor innan man blir mamma sen faller bitarna på plats när bebisen landat =)

2010-09-04 kl.22:27:17
Hemsida / Blogg: http://blogg.mama.nu/floosan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Hemsida / Blogg:

Kommentar: