Fiberhusk i pizzabotten

Husk-pizzabotten som jag pratat om:

2 ägg
2 krm salt
4 msk livolja
1 dl grädde el. vatten
3 msk fiberhusk (låt svälla i vätskan)
1-2 tsk torkad basilika el. oregano

Vispa ägg med salt, olja och grädde. Tillsätt fiberhusk som får svälla. I med kryddorna och rör om. Bred ut på pappersklädd plåt, grädda i 15 minuter.

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 msk ajvar relish (som jag älskar)
salt och svartpeppar
smula 300 g mozarellaost över och
färsk basilika sedan valfritt pålägg

Ugnen på 200 grader 15 minuter grädda sedan pizzan med tomatsåsen underst förstås i 250 grader i ca 10-20 minuter


Vilopuls på 85

Min vilopuls har gått upp till 85 sedan några veckor.

Igår när jag kom ut ur duschen igår 11.52 tänkte jag att jag skulle spana in när imorgon (läs idag) jag skulle på syrrans make up-rådgivning för att se om jag skulle färga utväxten lördag eller söndag. I almanackan kunde jag läsa kl. 12 LÖRDAG. Blött hår, som Bing Bang skapade mig, fick jag stressa på Prinsesn att snabbt skjutsa mig de stackars metrarna till Fredsgatan. Jag hann få på mig lite kläder, blåsa luggen och slapp tänka på om man skulle komma vanligt sminkad för att de skulle se hur man vanligtvis brukar se ut.

Felicia var jätteduktig, något har hänt såg jag i strålkastarljuset, jag har fått rynkor i miljoner. Tur jag har snällare ljus hemma. Jag blev ändå jättenöjd och fick ny inspiration och en dyr kasse gick jag vidare med.

Traskade runt med sambo och lyckades göra slut på dryga 2000 kr under trippen, men det är ju inte ok. Jag borde låsas in och inte sticka ner näsan på stan. 

Köpte nya batterier till vågen och eftersom jag inte fått träna på tre veckor mot dagliga milen samt att jag har ätit konstigt och startat med mjöl och socker igen har jag redan fixat till två plufskilon. =(

Adrenalinet fortsatte pumpa på Liseberg senare på kvällen. Pulsen går upp i topp när jag koncentrerar mig och ska kasta morötter, ägg, bollar och igår var ingen bra tävlingsdag trots utebliven huvudvärk.Natten har varit ond i magen, jag vet inte om det kan bero på mitt plötsliga infall att träna lite yoga.


Provrörsbarn riskerar att ärva pappas infertilitet

Fingerlängden anses säga något om spermieproduktionen.

Män vars pekfinger är lika långt som ringfingret har ofta färre spermier.

Mer fertila män har ofta ett längre ringfinger.

Studien och artikeln handlade om ICSI- metoden.

Måste bara kolla sambons fingrar de är kortare än mina hela högen.

//Kvinnan med jättehänderna som borde lära sig rätt fingersättning på tangentbordet, lättare på pianot!


Guldmedaljör

Alla eleverna tillbaka inom utsatt tid från stora stygga orienteringsskogen.

Jag blev guldmedaljör på Bowlers igår. Utrotade alla änderna på skyttet, men golf är verkligen inte min grej om man inte ska ta i när man swingar, men att köra bilbana var kulkul.

Kollega nummer 5 grät på jobbet, vi kommer ihop oss och jobbet blir vad våra rektorer gjort det till.

Men NU är det helg!!!


Går i tankarnas värld.


Jobbet ska storförändra min tjänst om kollegorna får som de vill. Snart är jag nog inte idrottslärare utan klasslärare istället för att avlasta andra kollegor. Idrotten mot elever, det som jag brinner mest för är inte så viktigt. Det är konsekvensen av att jag ska få ännu mer att göra, jag måste ta bort hälften av alla mina idrottselever för att överleva. Att ha så många möten varje dag, 400 i veckan tar på krafterna, att göra ett utomordentligt strålande jobb med Idrott och Hälsa kräver att jag redan idag sitter på min fritid och planerar alla friluftsdagar, skriver mina 200 omdömen och ändå är jag på jobbet 45h/v för att gå hem och börja planera mina lektioner hemma, trots att tiden tog slut redan på jobbet. Ge henne lite till vet ja kanske för att jag jobbat på i det tysta och alla andra tror att de har det värst, det är inte värt det snart - att inte äga sin egen fritid och att inte hinna och orka ha ett familjeliv som vanliga människor.

Imorgon är det avslutning med instruktörsjobbet och även där måste jag fundera ut en smart lösning. Ska de redan få veta, reklambladet för hösten ska tryckas. Pilates i samma grupp tror jag inte är ett alternativ eftersom jag inte haft det för nybörjare. Gårdagens pass gjorde mig alldeles vimmelkantig och dåligt-mående redan. Kanske kan jag konstruera någon form av gravidtjosanhejsan, men hur många i den lilla orten på dryga 12 000 personer är gravida just nu och vill komma och träna...

Varför har jag varannadagshuvudvärk i bästa fall just nu och varje dag, i värsta fall? Hur många löjliga Alvedeon kan man trycka i sig? Visst 8 om dagen säger läkarna men hur långe. Jag har redan provat på att ta för många doser per månad för att få kronisk huvudvärk, vill inte prova på det igen. Hur mår "centimetern" av att redan få knapra tabletter var och varannan dag? Jag är i alla fall glad att tabletterna hjälper ibland så jag får lite värk-respit.

Nu landa trött och raklång i soffan innan morgondagens orienteringsdag, håller tummarna för fint, soligt och varmt väder. 175 ungar ute i skogen, hoppas de kommer hem igen innan helgen startar. 


Gamla namn på unga människor

Nu är första besöket på min MVC beställd. Det fanns inte så många att välja på trots närheten till centrala Göteborg. Två stycken hade fått mycket ris på nätet, jag valde den som var närmast med tanke på min tidsoptimism. Den hade inte fått en enda åsiktskommentar, kanske inte funnits så länge, var inte Televerket där för en kort tid sedan till och med?

Problemen verkade mest handla om att de är svåra att nå eller att de inte ringer upp eller tillbaka. Hur det nu ska gå med mitt jobb där jag verkligen aldrig kan ta telefonen mitt under arbetsdagen för säkerhetens skull, dessutom har jag minst 30 elever hängandes i hälarna.

8.05 skulle de ringa imorse det gjorde de inte.
När de väl ringde sina fem signaler hade jag precis startat min lektion och hann inte få upp telefonen. Då jag ringde upp efter en halvtimme kom jag åter till samma telefonsvarare som kvällen innan, du står fortfarande i kö...

Jag skrev senare ett mail och trodde det var därför jag blev uppringd efter kl. 15, och den syrliga damen i luren undrade varför jag skulle komma överhuvudtaget. Det är ju inte henne jag ska på besök hos, så jag blundade med öronen för den citronaktiga tonen. Namnet jag fick på min barnmorska lät som en mycket äldre dams, säkert en erfaren gammel rackare som inte tillåter träning och har så stor förståelse för en idrottslärares och instruktörs verklighet, men jag kan ha fel såklart. Gamla namn sitter ibland på unga människor och vice versa. Ofta har förutfattade meningar ingenting med verkligheten att göra.
 

Hur man gör för att misslyckas med klädsynkningen

Det är i och för sig inte så svårt i det här landet med ömsomömsomregn.

Eftersom jag varit den sista överlevande som fortsatt gå i vinterstövlarna fick jag skynda fram med sommarskolådan.

Och vips idag tog jag på mig både korta byxor och somriga skor med vit blus och skinnjacka. Till bilen som jag ställde på parkeringen längst bort från jobbet, kom på att jag glömt pärmen med kartor som jag skulle langa över till grannskolan som jag delar orientering med på fredag. På fyra längder fram och tillbaka till bilen var inte blusen längre vit, den var genomskinlig, fötterna badade i vatten i skorna, den röda pärmen jag skulle skydda från regnet färgade av sig på den vita blusen och av frisyren fanns inget kvar. Tur att vännen jag skulle möta efter kart- och skärmöverlämnandet sett mig båda svettig och dann förut.

Jag hann hem för att byta till gummistövlar och lång regnrock och skyndade ner mot Grönsakstorget för att möta vännen och SOLEN. Vi satt således ute i mina käcka regnkläder och fikade på Vallgatan där folk strosade omkring i höga klackar bara ben och tunna toppar.

Idag misslyckades jag således helt med kläder-efter-väder-matchningen. Hur rätt klädd blev du idag?

Hjälp mig med undanflykter

Hur förklarar man på jobbet att det inte längre blir personalpilates - utan att säga att man är gravid?

Halvsanningar att dra till med...

1) Min homeopat säger att jag inte lyckas hålla mig frisk på grund av för mycket träning.

2) Nu måste jag få lite mer fri-tid.

eller så ljuger jag...

3) Jag är uppbokad alla torsdagar framöver.

4) Pilatesmattan är borta.

5) Jag vill ha rundare mage fram till sommaren.

6) Jag har slutat att träna.

Ge mig gärna fler tips på hur jag ska komma undan träningen som inte är lämplig för på-tjocken-folket.

7)

8)

Ett tips på hur du INTE ska göra

Om du är förkyld, om du har bihåleinfalmmation, om någon rekommenderar dig att köpa Nozoil. Gör inte det, fungerer ikke!!!

Läser du på förpackningsinstruktionen står det att du bör spruta Nozoil i luften tills du ser att det kommer olja från mynningen. Jag gjorde det tills oljan sprutade - ner den nytapetserade väggen, någon halv kvadratmeter sådär.

Nu kommer jag minnas att jag var dålig i två veckor varje gång jag ser den fördömda fläcken som jag inte upptäckte förrän två dagar senare när jag kommit ur penicillindvalan.


Rhinocort Aqua under graviditet

Sambo blev så glad när han öppnade presenten där det framgick att han förmodligen blir pappa cirkus 16 januari. Nu ska även vi bli vuxna.

Läkaren var inte lika hoppfull om att det var säkert att det skulle gå hela vägen, det kunde jag inte vara förrän efter 12-15 veckor, men tills dess håller vi i alla fall STORA tummar hårt eftersom jag precis passerat landstingsgränsen för att få hjälp på annat sätt. Vidare hos läkaren idag kunde jag nog fått det mesta mot bihåleinflammationen och det slutade med att jag fick allerginässprayen Rhinocort Aqua, som funkade jättebra - om det var näseblod man skulle få.

I tre dagar har jag dessutom tagit ångbad med Pepparmyntsolja i, det var innan jag läste vidare att det var verkligen inte lämpligt om man var gravid - så nu bort med även den. En liten kund på Apoteket tyckte jag skulle dricka mjölk med vitlök i och det är ju precis det jag längtar efter just nu. Njae kanske inte just det, men gärna lakritsromber.

Jag har just träffat min Sigtunakusin på genomresa i Göteborg, henne som jag gillar lika skarpt som hon är lång. Jag är tydligen nästminstingen i kusinskaran och ändå så gammal. Även minstingar växer alltså till sig.
Hole in one

Sedan fem dagar: bihåleskit, hes tät hals, huvudvärk, näseblod inga tabletter tillåtna. Vem har någonsin blivit hjälpt av ett par Alvedon?

Men så kom då belöningen idag på min födelsedag!!!

Ni vet den där perioden när sambon skulle vara borta just under ägglossning och jag knep ihop benen i hopp om att hinna få hem honom.

Han hann hem! Idag plusade jag/vi och han vet inget ännu för han spelar golf.Där satt den och det är INTE katten som ligger under stickan =D

Lyssna på mig också...

Det kan ju inte bli feber i kroppen när jag ska mäta för att hitta ägglossning och kroppscyklar och allt vad det är.


 
Tänkte köra igenom den här löjliga feberförkylningen snabbt. Stilla med träning idag och imorgon och på onsdag har jag dubbelpass och långa idrottsdagar, men ändå tre dagar på en vecka är inte fel...

Igår var jag alldeles överkörd efter bortbjudning hos pratglada trevliga människor. hade de lyssnat lite mer så jag sluppit skrika ut mina åsikter och små anekdoter hade jag känt mig än mer nöjd. Det är därför jag trivs så bra med gänget jag brunchade med sist. Alla ger och inte bara tar, så skönt så skönt och najs.Bajsar som en elefant

Äter som en varg och bajsar som en elefant. Det är vår kommunpolitiker det. Han som sett till att den rika kommunen jag arbetar i ligger på plats 281 av 290 i hela Sverige när de jämfört hur lärartätheten är per 100 elever. Det är kanske inte konstigt att vi lärare på skolan går mer och mer på knäna, försöker hålla humöret uppe tillsammans med kollegorna, medan rektorerna vimsar omkring och vi blir mer och mer förvirrade. Jag tror inte det finns en enda lärarsambo som tycker vi jobbar för lite eller ens i närheten mindre än våra 45h/v. Vi hinner inte ens med idag och så ska de försöka få över oss alla till 40h/v men det är ju när eleverna är i skolan vi har häcken full, att då hinna med all för-efter-samplanering-underarbete-adminstration-samtal till föräldrar på 5h mindre per vecka är ett skämt. Och de som går med på det, alltså de få som tydligen inte jobbar sina 45h idag, får 1500 kr mer i lönehöjning. Vi som ligger 5000 - 10 000 kr efter övriga landet på motsvarande akademiska utbildningar.

Det här yrket har blivit ett skämt ur många synvinklar, ändå fortsätter jag för att jag tycker det är ett av landets viktigaste yrken och när jag får träffa elever och kollegor är jag glad och stolt över hur vi sliter tillsammans och försöker trycka in lite framtid i ungdomarnas kroppar. 

Efter utbildningen till marknadsekonom valde jag istället lärarbanan. Hur många gånger har man råd att sadla om med ny utbildning. Jag borde ha ett jobb som jag lämnar då jag går hem eller då tiden tagit slut.

Tänk att få jobba med friskvård för vuxna, eller med kläder och mode eller till och med djurpyssling...eller så får befruktningen gärna ta sig snart =D

 


Bananens resa


Bananen som aldrig försvann från bilen är ute och reser. Prinsen glömde den på tåget till Köpenhamn.

En hälsning härifrån - nu ut och göra natten.