Föräldrautbildning - eller vad det var...

Förra veckan tvingade jag hem sambon från jobb i Örebro för att vi skulle på första delen av föräldrautbildningen av tre. Det fick jag ångra då kursen var ett skämt!!!

Den mycket okarismatiska Barnmorskan som höll i kursen.
- Öh, ställde du ju just en fråga nu?
- Mm, det finns inget svar på det väl...
- Om jag svarar så här nu, tvärt nej, så kan jag säga absolut ja efter pausen sedan.

Det var i alla fall lite roligt att träffa andra par som så småningom skulle krysta fram en eller två efter årsskiftet för första gången i livet. Varför är det så mycket seriösa människor där ute i världen - som tar sig själva på så storta allvar, jag gillar ju att skratta och skämta och ha kul, är inte livet till för att ha kul?


Ganska likt mig med gitarr

Varför kan en del prata så mycket själva och lämnar så lite space till andra? Jag vill ju höra om alla... 
Ge och ta, eller att behöva skrika för att ta är fortfarande inte min grej.

Vi var planerade först ut på nästa år. En toppenidrottslärarkollega hamnade i samma grupp och ett annat par verkade störtsköna. En hade ätit bittermandel med sina stora läppar. En hade fött barn förut. Fikat var gott, det var långt till toaletten och jag KAN inte sitta så länge, nästa gång måste jag vara uppe och studsa om jag inte ska behöva gråta.

Nu mot dagens andra träningspass - Yogalates here WE come!


Löften är till för att hållas

Byt sjukgymnast tills du får de svar du vill ha =) Typ vänd kappan efter vinden... Att inte röra på sig kan aldrig vara bra, aldrig aldrig aldrig. Nu har jag fått i läxa att testa och träna kondis på min crosstrainer igen tills nästa sjukgymnastbesök. 5,2 km igår och 4,2 km idag och ryggen med alla sina beståndsdelar mår toppen, i alla fall inte sämre. Jag är bra på att göra mina läxor, sämre på att planera min tid. Prinsessan är nöjd och försöker att aldrig ligga still. Inväntar besked om Havandeskapspenning från 8 november, den som lever får se de andra får fortsätta ha ont.

Har träffat min polare M idag på en stadsfika och hans söderflickvän.

Ingen sprände oss i bitar i Nordstan, varken idag eller igår, köpcentret som varit bombhotat i dagarna tre.

Drottningen svamlade något på min mobil om att någon fått en propp i benet, blev orolig att det var hon eller hennes sambo, men det var "bara" min bror. Och eftersom han är tämligen hypokondrisk så är nog läget lugnt. 

Bara ett sista klokord, lova aldrig saker till någon som du inte vet att du kommer att göra inom mycket kort, då är det bättre att inget lova och bara överraska.

Löften är till för att hållas!Det gör ju till och med Kulla-Gulla!


Nytt om kroppen

Nya grymma sjukgymnasten ska nog få så bra ordning på mig som möjligt. Det känns bra när en yrkesmänniska kan mer än den lekman man själv är. 

Tre fel på ryggen varav två gillar att jag tränar medan en inte föredrar det och straffar mig med sömnlöshet;

- fogspökeri baktill i bäckenet och diskar som ömmar i ländryggen mår inte bra av att jag tränar.

- diskarna lite högre upp i ryggen har krökt ut sig åt höger och diggar inte mina vridmoment i livet, men gillar rörelse för övrigt.

- cystan som trycker mot revben och hakar upp sig på höger sida mår skit av att SITTA - därav lite datortid förutom jobbadministrationen.

Ischiasnerven på vänster sida har börjat lätta på trycket.

Jag har fått massa små spindelåderbråck på benen i mina gamla ärr från tidigare operation.

Magen smörjs in varje kväll, nu åker raffigt randiga stödstrumpor på som jag fixade den sommaren jag drog en hel åder längs hela benet.

                    

Nu syns det att jag är gravid på riktigt. Det tog bara 28 veckor.

Jag äter SuperZink, Folsyra, Super Calcium-Magnesium, Super-C-vitamin, B-12 som alltid, järntabletter, E-EPA och mina vanliga homeopatmediciner.

Vanlig mat är jag nästan aldrig sugen på längre.


Rymda låtar, himlabarn och fisksoppa

Kom till mitt pass idag med tomma spellistor - spännande, vart de nu tagit vägen.

33 omdömen att skriva till kommande vecka på så kallad helg, för att inte komma efter eller för att inte ligga i fas, bara att knega på. Sjuka sjuka administration, och fågelpolitiker som hittat på skräpet har lämnat kommunen för Stockholm.

En f.d. sötnoselev hörde av sig och berättade att vi kunde vara mammalediga samtidigt, härligt. Det var förrförra veckan, nu finns det lilla barnet i himlen och man inser återigen att man har tur.

Försäkringskassan ska ha kompletterande uppgifter om lön och arbetstider, jag som skickade en trave med papper och var noga med att dubbelkolla att allt begärt skickats med.

I april i år fick vi förresten ny lön i kommunen, men ingen av oss vet ännu hur många stackars kronor lönen gått upp, men vadå det är ju bara i slutet av oktober än.

Strax fisksoppa från grunden, sambon är bra för det mesta - i alla fall.
Hur man INTE hetsar upp sig över småsaker

Dags att ta fram Rickard Carlssons böcker igen. Hur man INTE hetsar upp sig över småsaker. Små saker kan lätt bli stora.Min sambo kunde med nöd och näppe fixa deltagandet på föräldrarkursen som startar imorgon. När han väl fixat den första gången, kommer han på att ännu ett möte ligger på den sista och tredje gången. Vem är det som inte prioriterar oss och "the new ärta" i magen nu?

Jag känner mig plötsligt ganska ensam om att se det här som kanske once in a lifetime, sorgligt. Därför har jag nu åter tagit fram en av RC:s alla böcker för att landa i lite mindre arga känslor. Känner ju hur Ärtan hoppar och studsar när jag är ledsen eller arg.

Fyllde på med energi igår när jag träffade en nära vän, hennes sambo och härligt rödhåriga dotter. Han har tur som hittat henne och inte var han så dum själv heller. Fasen vilken styrka hon hon har som fixar tunga kroniskt sjuka dagar så starkt som hon gör.
Uppdatering

OLIDLIGT
Sämst i världen på att uppdatera är jag enligt släkten, men nu så, om jag skyndar mig kanske jag hinner några ord på under fem minuter så inte ryggen startar stråla ännu mer. Om det här är typ olidligt lär ju förlossningen inte vara skönare, bara att stå ut.

RÄDDNINGEN
Kundaliniyogan är toppen, tyvärr snart slut. Jag langar vidare stå-ut-rörelser till eleverna som kvider, kan det vara av glädje?

SJUK, SJUKARE - INSIKT?
Jag har varit sjukskriven till och från och har nu gått ner på 75% för att se om ryggen kan vara snällare mot mig med kortare dagar. Problemet är ju att sitta, ligga eller stå - så då är det bara hänga och armgång kvar. Det finns alla möjligheter till i mitt jobb. Insikten min chef har över hur tunga lyft jag sysslar med fastnade i halsen när jag såg hans icke-omplaceringsblankett inför havandeskapspenningsök. 5-40 kg moahahaha. Finns inte en elev på 5 kg och små koner och annats kräp räknar jag ju inte, snarare är lyften 40-150 kg och kan vara från 370 stycken till antalet på en dag med redskap.

BILBYTE
Lilla röda bilen såld med bromsfel och kamremsväntan och när Prinsen två dagar senare såg den lilla röda fara som ett jehu genom staden blev jag lite orolig att jag fortfarande stod som försäkringstagare på den.
Bilen blev en större kombimodell och självklart ska en ärta ha en ärtgrön vagn.GRÖNHET MOT ERFARENHET
Jag har bytt från oerfaren sjukgymnast till erfaren och hoppas på mitt första besök nästa vecka. TENS-apparat ropade sambo från vardagsrummet att han hade efter att jag i en vecka letat det ute i affärerna så den går varm nattetid.

BAJS-STOOOR
Bältet håller ihop fogarna något. Jag har hittat kläder som fungerar vikten ligger på 7-8 kg plus. Och det ÄR så roligt att höra att: - Du kommer att bli STOOOOR! Bajs till nästa som berättar det. =(

MORGAN OCH GÄNGET
Jag har till och med varit på ULLARED och hängt och hittat lite sängkläder och annat till ett startkit.

GRANNENS KRYSTNINGAR
De hör jag inte ända upp hit, men ut kom en stor tjej, tre veckor för sent. Nallen från oss som satt och väntade utanför dörren var dock större. Den tuggar deras hund på nu =)

MORR-HUMÖR
Av värsta sort finns inom mig, kanske är det smärtan som ställer till det och utan återhämtning är man rätt skör. Håller tummarna för att Mamsen haft smärtfria dagar två nu. Nope hn väntar inte smått hon också.

KRAM
till dig som orkade läsa ända hit!