Norsk skogskatt vs. albinomajsorm

Jag har ju redan en bebis som var jobbig att lämna bort inför vår avresa imorgon.

Min tjocka mysiga skruttkatt.

Om Lillprinsessan hoppar från 6:e våningen dödar jag Prinsens kompis... Hoppas inte han ger igen för albinomajsormen vi passade för ett knappt år sedan. Den var ju inte så levande när han kom hem från Thailand.


Normalt resultat på "the thing"

Det har redan kommit besked om fostervattensprovet, eftersom den undersökande barnmorskan på eget bevåg ändrade total kromosomkoll till snabb.

Den där saken i magen har normalt antal av kromosomerna 13, 18 och 21 samt könskromosomerna. Det vill säga att "the thing" inte tycks ha Downs och Edwards syndrom eller Trisomi-21.

Jag har i alla fall världens bästa sambo, tror jag skrev det igår och grannen kom upp efter samtalet i förrgår för ett extra litet snack och så mamsen. Jag är omringad av folk som bryr sig. Puss och kram alla kära!  

Barnbarnet blev en STOOOOR muskelknuta

Världen gick under idag och jag tycks lika labil som grannen under, vad är det med dessa hormoner?

Efter att ha varit barnvakt i 2 dagar till en galet överaktiv 6-åring börja jag undra om det finns en reverseknapp...

Men kanske löser det sig ändå. Jag kom ut från fostervattensprovet idag med en ultraljudsbild av min 15 cm stora knuta i magen. Jag ringde Drottningen och berättade om vad hennes barnbarn bestod av, en rejäl muskelknuta.Jaja, någonstans därunder fanns någon liten sprattlande sak som inte sa mycket. Jag/Vi är i 16:e veckan, en veckas väntan på att saker står rätt till. 

Det gör i alla fall JÄVLIGT ont att ta fostervattensprov genom en stenhård knuta.

Idag inget glatt!
Sommarböcker

På måndag lånar vi ett av våra favoritbarn och han ska sova över ÄNDA till tisdag som han själv uttryckte det. Spännande!

Synd att man inte får ha lika bra kontakt med de egna brorsönerna, men det är ju självvalt av knepiga föräldrar tyvärr.

Sambo gick på ny semester idag och han firar såklart på golfbanan. Hoppas han hittar fler kantareller...

Några få dagar tills nya sköldkörteltester och så fostervattensprovet.

Dags, tycker jag, för Gothiaöversvämmande folket att lämna staden. Fantastiskt att stänga av blåvittkillen som pussar sitt klubbmärke inför den utbuande irakiska klacken som stört och betett sig precis tvärtom mot fair play hela matchen. Är det omvänd rasism eller vad?

Tränar, sover, läser, äter kladdkaka eller annat nyttigt - hela dagarna. Inte orkar jag börja jobba inte. Det här tempot passar utmärkt för ett latmask.Saras Borta Bäst var annorlunda och ok.
Mias bok lättläst och smårolig.
En egendomlig rekommendation av en herre i Nordstans Akademihandel.
Den hemliga historien tydligen en kultbok, ok.
Tre sekunder tydligen inte deras bästa bok, påbörjad men inte avslutad. 


Var inte lika förtjust i den som andra varit.
 
Pågående, verkar bra, Unni är rivig.

Och den bästa av dem alla!!!Efter det väntar 8 Nesbö-böcker, sommaren är för kort...


Är du död där inne?

Inte konstigt att jag idag undrar om jag verkligen har någon där inne längre. Är du död, tycker du växer dåligt och jag som äter som en häst och tränar som ett lagom ambitiöst träningsfreak.

Prinsen vill inte att jag tänker så, såklart.

Drottningen tror nog att saken där inne kommit ut om det inte lever längre.

Och jag som var hemma hos vännen L nyss som gått hela långa graviditeten med sin son i magen, men som var död vid ankomst. Och dessförinnan hade dottern i magen ingen pannlob och dog så att de fick ansöka om att göra abort efter vecka 21.

Ja här är det muntert och uppåt som ni ser. Nojar på en stund och sedan får det baske mig gå över.


 


För låg ämnesomsättning =( i 14:e veckan

Om en kvinna med låg ämnesomsättning, hypotyreos, blir gravid, ändras ofta hennes behov av medicinering. En nyligt gjord studie visar att så många som 50% av kvinnorna inte är välreglerade i sin sjukdom i början av graviditeten. Mildare former av låg ämnesomsättning kan påverka såväl mamman som fostret. Hos mamman ökar risken för missfall, havandeskapsförgiftning och att moderkakan lossnar. Barnet riskerar att den neuropsykologiska utvecklingen tar skada med lägre IQ som följd. I allvarligare fall med dåligt reglerad ämnesomsättning kan barnets fosterutveckling påverkas mycket negativt med mental utvecklingsstörning, dövhet, störd motorik och störd tillväxt som följd.

Ja men nu blev man ju ännu lugnare...

Det förändrade behovet av medicinering är tydligast i början av graviditeten och det är också då den grundläggande fosterutvecklingen sker. Därför är det mycket viktigt att alla kvinnor med låg ämnesomsättning känner till att de vid graviditet omgående bör uppsöka sjukvården för att göra en provtagning. Många kvinnor gör sitt första mödravårdsbesök i vecka 12. Det innebär att kontrollen av ämnesomsättningen infaller så sent att en mycket viktig del av fosterutvecklingen redan är avklarad. Eventuella skador som en oreglerad sjukdom kan ge upphov till har då redan uppstått.

Toppen!!!


Vajsing med provsvar

Känns ju bra att de först ringer och skrämmer upp en med att proverna på sköldkörtelns värden inte var bra och att jag måste ta om dessa - om två veckor.

Är det inte bättre att ta nu så vet jag snartare, men läkaren hade skrivit att det var bättre att vänta ifall det var hormoner som spökade. Men då har ju hormonerna cyklat runt nästan ett varv till och är ungefär på samma ställe som de var när jag provtog senast. Det var nog semestern det hängde på.

Och idag ska jag ändå gå dit igen för att hämta papper med min blodgrupp på. Tidigare bevis gällde inte, brukar man ofta byta blodkvalisort genom livet...? Jag har ju inte gjort organdonation eller så. 


Snurr i mössan

Med tanke på hur bra jag hittar och känner igen mig och det ihop med sambons lokalsinne undrar vi om den lille saken därinne ens kommer hitta ut...


Rolig sambo jag har
Blocket häromdagen

Pris: 1 500:-Typ: Diskmaskin    Göteborg, Innerstaden:

 

Köptes för ca 4 år sedan.Kostade då närmare 3000kr. Användes knappt, då jag strax efter inköpet

träffade min tjej som tog över jobbet...

Har stått på en vind i ca 4 år. Märke: Electrolux. Tyst och energisnål.


Många faktorer spelar in på stranden

Var rädd om dig i solen. Kom ihåg att ta på dig shortsen! Kanske ska det ske innan man vinglar ner till stranden.


Fler vet än ser

Det känns som om det är lite för många som vet om "det" nu för att ingen på jobbet ska få reda på att min mage är tjockare än vanligt innan vi startar upp efter semestern (pust världens längsta mening). Prinsen har avslöjat det för i stort sett alla sina kompisar och bröder med familj och jag ännu bara några få utvalda. Det blir ju naturligt sedan när det syns, även med kläder på.

Grannen nedanför är irriterad på sin synliga mage, medan jag tycker att jag hellre vill ha det än muffins runt midjan. Sådan ska man ju äta, även om det finns godare bakverk!Skrev ju för jättelängesedan att det nu fanns dryga nio cm i magen, men det måste varit fel på pappret från Bm NU idag ska tydligen måtten vara cirka;

I vecka 12 är barnet stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram.

Jag har iofs ganska långa fingrar, 7 cm lillfinger om man tar bort min idag blåa nagel.Imorgon ska mamman vägas =( och provstickas hos marängbarnmorskan.


Biltoken på Hovåsbadet siktade rakt på oss

Om hon hade vetat att jag kastade kniv häromdagen hade hon nog inte lekt med den eldsprutande draken såååå.

På Hovåsbadet finns tydligen folk som fått körkortet i 2-kr apparaten på Coop. Se upp! En brud hade ingen avsikt att väja för oss gående som gick trångt på kanten vid parkeringen. Hade jag inte kastat mig med ett graciöst skutt åt sidan hade jag fått mer än skon under hennes däck och hade nog haft ett avsmällt knä vid det här laget. Prinsen blev urförbannad på bruden med nervevad ruta som inte brydde sig ett dugg över vad hon hade gjort och var på väg att göra. Jag sprang efter och med en hård smäll i rutan och med uppmaning om att hon nog inte alls borde ha körkort blev hon galen och skulle kasta sig ur bilden och muckade. Folk runtom hejade glatt på ett slagsmål som aldrig blev av.Fotbolls-VM i Sydafrika. Jag vill hellre se de Big 5 och kela med små lejonungar...men i brist på sällskap så. Först Brasilien och nu Argentina med den lille fanatiske köttbullen, på väg ut ur finalspelet.
Är så stabil att jag kastar knivar och gråter om vartannat

Fick mig ett TOKspel igår, gapade och skrek och visade moget mitt missnöje över några småsaker som sambon gjort eller snarare inte gjort.

Till slut flög en halvmeter kniv genom luften, som jag skulle kasta ner i diskhon, men i ilskan fastnade den stående på träbänken och där fick den sitta medan tårarna sprutade och jag grät och grät över att inte kunna hantera mitt humör. Stabilt!Efter någon halvtimme kunde vi skratta åt det hela. Vad händer? Ska det vara så här? 


Yogalatte för espressomammor

Vår ordförande trodde att mitt nya pass hette Yogalatte...Ganska kul faktiskt. Nu tänker jag inte rikta in mig på lattepappor utan mer Espressomammorna.