Räkmackefrossa

Jag har fått räkmackemani. Hittade ett ställe i Majorna som hade en riktigt god macka för under 70 kr. Damen som förmodligen ägde stället var kanske inte världens solstråle, men räkmackapå beställning kunde hon göra, så den slukade jag här som frulle i måndags. Provade även Le Pain de Francais på Vallgatan. Macka kostade 79 kronor, om jag inte minns fel, men de hade klämt i pepparot i dressingen och det gillar inte jag.

Jag vet inte om jag tycker Heaven 23 omtalade räkmacka är värt 179 kr eller 235 för all del, om du vill ha de luxe. År 2008 sålde de 145 026 mackor inte konstigt att de har råd att bygga ett torn till...

Fler räkackor till alla gravida!

Vilket ställe rekommenderar du?.


Som katt och hund

Rökt lax pyts in i ugnen och ostarna måste bubbla och ingen ska märka att man krånglar. Dumt att hamna på Mikado första lunchen med jobbet. Va äter du inte lax och...

Rökta lukter går bort, hickory hit och hickory dit, rökt ger mig kväljningar.

Köttfreaket kan inte med kött och har bytt GI mot antiGI och fyller sig själv med bröd, frukt och glass tjoho, här ska växas =(

Plötsligt passar inte Yogifavoriten Lemon & Ginger som jag laddat upp med för att bota illamåendet.

Lakrits går in!

Frukt är mums!

Vad är ditt favoritintag i solvärmen?

Och sedan världens bästa midsommar till dig.

Imorgon far vi till landet med Prinsesskatt och Kungahund, köpte dyra feromoner på Apoteket för att eventuellt få en lugn helg.Mycket svenska jordgubbar och färskpotatis till folket.
Idag berättade jag för morfar

Idag berättade jag för mormor och morfar. De blev jätteglada.

Vi planterade nya blommor och sedan lämnade vi kyrkogården.

Mitt cementhjärta jag gjöt åt dem förra året stod kvar. Jag önskar så att de fått uppleva en nästa generation, men är man gammel själv när man först får för sig att skapa en liten kan man ju inte räkna med det.
Men de ser, de sitter där och dinglar med benen på ett vackert moln. Min Kung A (1907-2006) och Drottning T (1905-1977). 


Ge mig förslag på

...vad träningen för gravida mammor kan heta som jag ska leda till hösten!

Den kan även passa för andra som vill ha lågintensiv träning i form av pilates + yoga = yogalates för...Barbamammor föreslog min käcka sambo, haha.


Tålamod är en dygd

Och nu har jag semester - den fluffiga magen och jag!

I början av juli provtagning, vecka 15 fostervattensprov, vecka 18 ultraljud.

Nu slutet av vecka tio.

här blir det nog på midsommar när våra djur ska mötas på landet. Snacka om tålamod...
Första besöket hos en maräng

9 cm...det går ju med raketfart!I går smet jag från jobbet för att gå till MVC för första gången.

Mycket frågor av den lilla gumman som vi tilldelats som barnmorska. Hon hette nästan "Maräng" (söt men inte fläng). Hon ändrade genast mitt namn till Prinsessan i journalen men undrade sedan om det skulle fungera när jag väl kom till sjukhuset, så hon ändrade tillbaka, men lovade att kalla mig det ändå.

Hon frågade om ärftliga sjukdomar och undrade om träning eller droger var något jag känner till. Jag har ju haft släktingar på 190 år så de räknades tydligen inte. Dör man så gammal är man ju nästan alltid sjuk på något vis. Träning känner jag till mycket bättre än droger, tur de inte frågade sambo om det andra. Tankarna går nu fram och tillbaka för att innan juli tänka ut om jag ska bli på-smällen-tränare till hösten. Som tur var har jag världens bästa mamma som fixade så att möjligheten nu finns. Men frågan är om det finns så många gravida i den lilla förorten på 12 000 personer.

Idag har jag bonnabränna fast tvärtom. Vi satt ute på sista jobbmötet i 6h och nu har jag tillhörande vit hals, osynlig BH, avbild av ett kraftigt halsband med tjejsymbol, två breda armband och en JÄTTEklocka.

Nykteristen jag var inne på Bolaget och köpte lite öl i sommarpresent till de två enda killarna på jobbet. Jag får inte längre visa legitimation, men det kanske man bara får om man inte kan stava till just det ordet och inte har skrattat så mycket att man hunnit få skrattrynkor.

Nu ska jag sova, sömn är viktigt, det redovisade våra specialpedagoger som en nyhet, det som jag alltid undervisat inom Idrott & HÄLSA. Det är då fan att man ska vara så tyst om de egna påfunden på jobbet. 

25% av juni, juli och 25% av augusti = lärarsemester

2,7 cm lång är knappa tummeliten nu så här i nionde veckan.

På jobbet sätter de in mig i en klass som redan bytt tre gravidfröknar sedan tvåan men de får gärna göra bort sig ännu mer. 3 rektorer ska bli EN efter Skolinspektionens besök, tydligen skötte vi oss. Får man välja som flaskan med anden väljer vi, ingen av de befintliga. Det kan gärna inte bli värre.

Kommunen drar ner 10 miljoner på lärartjänster och vips finns 10 miljoner till förfogande för att fortbilda oss, ingen vet i och till vad. Tror de att det är där problemet ligger att vi är effektiva och outbildade? Jag skulle gärna vilja se politikernas och rektorernas kompetensbank samt spana in deras effektivitet och arbetstakt. Aldrig förr har så många gjort så lite.

Lärarna: Aldrig förr har ska så få göra så mycket för så många. 

Nu måste det bli världens bästa rabarberpaj.

Imorgon är det skolavslutningskväll. Dagen efter har det bestämts att på vår skola går barnen som vanligt då. Jag ska leka barnskötare för pyttebarn inte 2,7 cm långa. Eftersom halva skolan haft kategoriträffar och arbetslagsmöten varje vecka och vi fått två på hela terminen med vår väldiga planeringstid så ska vi få ännu lite mindre. Det känns så bra med en ledning som förstår verksamhet och tar hand om allas vår hälsa. Jag låter väl inte bitter och ironisk. Inte fan kan vi sköta verksamheten då eleverna inte är där, det är liksom slöseri med skattepengar. Semestertjänst here I come den 23 juni och den är jävligt välförtjänt och mer än inarbetad under läsåret.